a
  >  Team Fröken Anna

Team Fröken Anna

Allt material här på frokenanna.se är kategoriserat utifrån läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (Lgr11) samt förskolans läroplan (Lpfö18).
För att inte tumma på kvaliteten kommer allt material, före det publiceras, först synas och granskas av verksamma lärare runt om i landet. Detta för att det ska nå sin fulla potential och bli så lärorikt, utvecklande och lustfyllt som möjligt för Sveriges alla elever.
Nedan kan ni läsa mer om några av de stjärnor som gör livet här på frokenanna.se till det bättre. 🙂

Namn: Therése ”Tess” Silván

Instagramnamn: Tess_med_klass

Vad arbetar du med/som/i? Lärare i åk 1-3 på Björkhöjdskolan Borås.

Vad är det bästa med ditt jobb? Att se glittret i ögonen på barn som lär sig/förstår/ lyckas!

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Oj, detta var riktigt svårt … Jag använder ju nästan allt. Men måste jag välja så är det nog skrivuppdragen. De blev så lyckade för ALLA i klassen på olika sätt.

Varför välja frokenanna.se? För att materialet är uttänkt, tydligt och har en layout som är lockande till lärande.

Namn: Malin Gustavsson

Instagramnamn: uteklassrummet

Vad arbetar du med/som/i? Lärare i åk 1-3

Vad är det bästa med ditt yrke? Det bästa med mitt arbete att planera lektioner, undervisa och arbeta med barn.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Ett av mina favoritmaterial på Fröken Anna är Bokstavsmaterialet. Älskar välskrivningsövningarna, de är perfekta som morgonrutin.

Varför välja frokenanna.se? Jag väljer fröken Annas material för att det är tydligt, trevlig och pedagogiskt.

Namn: Charlotte Edwall

Insta: teacher_charlotte_edwall

Vad arbetar du med/som/i? Jobbar på Ulriksdalsskolan i Solna som klasslärare i en åk 2. Har tidigare jobbat i 15 år på en muslimsk skola i Vällingby, men sedan ca 2 år jobbar jag här.

Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med att jobba som lärare är att få vara med på elevernas resa. Resa både åldersmässigt men även pedagogiskt. Att få se dem växa mentalt, och fysiskt.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Mitt favoritmaterial på frokenanna.se är svårt att säga, då jag tycker att allt är väldigt bra och tydligt.

Varför välja frokenanna.se? Jag väljer frokenanna för att spara arbetstid, men samtidigt inte tumma på kvalitet.

Namn: Clara Höglund

Instagramnamn: claras_klassrum

Vad arbetar du med/som/i? Arbetar i årskurs 4, men utbildad F-6.

Vad är det bästa med ditt jobb? Bästa med jobbet är alla härliga, goa och finurliga elever.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Favoritmaterialet är Fröken Annas bokstavsmaterial, så tydligt och bra!

Varför välja frokenanna.se? Man ska välja Fröken Anna då det är lustfyllt och tydligt material som eleverna gillar!

Namn: Anna

Instagramnamn: lararehansdotter

Vad arbetar du med/som/i? Arbetar som klasslärare i en skola på Värmdö.

Vad är det bästa med ditt jobb? Att jag får möjlighet att lära eleverna så mycket som möjligt utifrån deras egen förmåga. Det jag värdesätter mest med mitt jobb är att jag får arbeta för att alla elever ska känna sig värdefulla och få vara den de är.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Flipböckerna är en stor favorit och sorteringsövningarna. Ärligt kan jag nog inte välja ett favoritmaterial!

Varför välja frokenanna.se? Jag väljer Fröken Annas material för att det tilltalar och motiverar eleverna till ett lustfyllt lärande!

Namn: Jennie Johansson

Instagramnamn: froken_jennie

Skola: Jag jobbar som lärare på Bergsnässkolan i Avesta. Jag är inne på mitt fjärde år som legitimerad lärare och i år jobbar jag tillsammans med en årskurs 3 som jag haft sedan de gick i 1:an.

Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med mitt jobb är de sociala relationerna med alla dessa människor man träffar dagligen. Jag som alltid har gett hundra procent i allt jag gör får numera tillbaka lika mycket i kärlek från både elever och vårdnadshavare. De är som min andra familj. Jag har alltid tyckt om skolans värld och älskar att undervisa så att få kombinera dessa tre gör att jag aldrig känner den där söndagsångesten som många brukar pratar om.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Redan under utbildningstiden hittade jag Fröken Annas hemsida och föll direkt för hennes pastellfärgade och färgglada material. Jag minns att det första jag beställde hem var pärm-, och lådetiketterna för att organisera mitt alldeles egna klassrum. Att ha likadana etiketter överallt skapade ett lugn i klassrummet och den där strukturella känslan jag själv mår bra av. Eleverna uppskattade att allt var markerat var det låg och de lärde sig snabbt att hitta i klassrummet. Därefter har jag laddat hem material efter material och nästan dagligen är det något av det jag använder. Det är därför jag gillar Fröken Annas hemsida, det finns något för varje enskilt tillfälle, för alla åldrar och det är lätt att kompletta läromedel med material härifrån. Att materialet dessutom är skapat av en specialpedagog gör att det känns tryggt att använda.

Varför välja frokenanna.se? Mitt favoritmaterial just nu är tavelinstruktionerna som strukturerar upp elevernas lektioner vilket är nödvändigt för alla individuella behov som finns. Instruktionerna använder vi varje lektion och får mycket beröm för av andra som hälsar på hos oss. Jag är stolt över att tillhöra Team Fröken Anna och ser fram emot att visa alla hur mycket bra det finns!

Namn: Maria och Sofie

Instagramnamn: piff.och.puffs.klassrum

Skola: Stene skola, Kumla

Vad arbetar du med/som/i? Grundskollärare i årskurserna f-3. Just nu mentorer för åk 1 och 2.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Sofie – Variationen, att ingen dag är den andra lik och du kan aldrig förutspå helt hur morgondagen kommer att se ut. Sen är det fantastiskt häftigt att få lära känna alla elever, och att förhoppningsvis kunna lämna avtryck i deras liv och kunskaper som stannar länge.

Maria – Att få vara en del av elevernas liv, att få hjälpa och stötta och att få uppleva glädjen hos dem när plötsligt förstår något de kämpat med länge.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Sofie och Maria: Lärarkalendern är en stor favorit. Den har allt och vi älskar att kunna utforma och modifiera den själv. Andra stora favoriter är Flippböckerna, de fantastiskt fina skyltarna till klassrummet samt IUP-måls etiketterna.

Varför välja frokenanna.se? För att Annas material är otroligt genomtänkt och det passar alla. Materialet har fina layouter och är roliga, både för lärare och elever att använda. Sen skadar det ju inte att det är fantastisk fint att titta på!

Namn: Maria Hedström

Instagramnamn: _frokenhedstrom_

Skola: Arbetar på en F-9 skola i Södertälje kommun

Vad jobbar du med/som/i? Förskollärare i förskoleklass och åk1. Samt arbetslagsledare för ett team F-5.

Vad är det bästa med ditt jobb?Att få berika barnens vardag med nya upptäckter i deras utveckling, genom att hitta olika lärstilar för att nå kunskap på olika sätt. att jag själv utvecklas i mitt uppdrag och lär nytt varje dag tillsammans med mina jobbarkompisar.

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se? Har flera favoriter…väljer Trivseluppdragen med tillhörande klassrumsregelbok. Att få jobba med värdegrund och olika gruppstärkande aktiviteter för att skapa en må-bra-känsla i gruppen är betydelsefullt för både stora och små. Gillar även min kalender med underbara veckouppslag, grovplanering lektionsplanerings mallar m.m. som -allt i ett.

Varför välja frokenanna.se? Jag väljer frokenanna.se  för att materialet är variationsrikt, genomtänkt och kreativt i sin utformning passar till flera av våra olika förmågor av behov att lära på olika sätt. Genom att tillgodose våra olikheter kan vi skapa en  acceptans i vår skolmiljö.

Namn: Johanna Ekelund

Instagramnamn: detkreativaklassrummet

Skola: Jag har en mentorstjänst i en åk 1 på Hierneskolan men undervisar i både åk 1, 2 & 3 på Svensbyns skola samt Hierneskolan och undervisar främst i svenska och So.

Vad arbetar du med/som/i? Lärare i åk 1-3

Vad är det bästa med ditt jobb? Det bästa med mitt jobb är alla utmaningar man stöter på samt att man kan utnyttja sin kreativitet till max. Men icke att förglömma, alla fantastiska elever och kollegor såklart!

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se?Jag har svårt att peka ut endast en favorit då jag tycker Annas material är väldigt väl genomtänkt men jag måste ju ändå få höja ett extra finger för din kalender samt ditt sommarbrev som jag använde mig av vid skolstart👌🏻

Varför välja frokenanna.se? Varför uppfinna hjulet på nytt? Därför väljer man Frökenanna.se. Anna har en förmåga att knåpa ihop fantastiskt givande, genomtänkt och fint material som uppskattas av både mig som lärare och elever. Dessutom kan man hitta många fysiska produkter på frökenanna.se som underlättar i undervisningen.

Namn: Helen Larsson

Instagramnamn: mitt_digiloga_klassrum

Skola: Rosenlundsskolan i Jönköping

Vad arbetar du med/som/i? Speciallärare med klassläraransvar i åk 1 på grundsärskola

Vad är det bästa med ditt jobb? Att varje litet steg är en stor del av elevernas utveckling. Det är fantastiskt att få vara en del av deras resa och få ta del av deras glädje och allt de har att lära mig!

Vilket är ditt favoritmaterial på frokenanna.se?

Planeringskalender är en favorit för att på ett snyggt och tydligt sätt strukturera upp planering och dokument kring klass och undervisning. Ett annat omtyckt material är rymdpaketet!

Varför välja frokenanna.se? För att materialet är tydligt och fint i en enkelhet som jag tror passar de alla elever. Materialet är väl uttänkt och genomarbetat